MILIEU-AKTIE GROEP MENEN

MAG-Menen opent milieuwandelpad – burgemeester kijkt geboeid toe.

Ondanks het slechte weer en de geheimgehouden locatie waren er toch de nodige belangstellenden en de verzamelde pers uit binnen- en buitenland bij de opening van het eerste thematische milieuwandelpad zaterdagochtend. Dit werd geopend door Miss Milieu en de burgemeester. Het wandelpad, het eerste in zijn soort in Menen kwam er op initiatief van de MAG-Menen, een organisatie die zich bezig houdt met het oplossen van milieuproblemen en met positieve acties als deze tracht het milieubewustzijn in Menen aan te wakkeren.

Na een korte toespraak door de voorzitter van de MAG-Menen mocht de kersverse Miss Milieu, een lokale schoonheid zonder weerga, met haar tere handen het onvermijdelijke lint doorknippen en het eerste exemplaar van de wandelgids overhandigen aan de burgemeester die een geboeide aanwezige was.

Deze laatste, in een opmerkelijk goede bui, stond vervolgens in voor de onthulling van de eerste wegwijzer.

Het wandelpad voert de wandelaars langs enkele opmerkelijke plaatsen in Menen. Tijdens de wandeling krijgen ze daarbij uitleg van een deskundige gids, en de nodige documentatie die vervat is in de begeleidende folder.

De verspreiding van deze folders gaat via de geëigende kanalen om zoveel mogelijk toeristen te bereiken. Het uiteindelijk doel van de MAG is om van Menen een milieutoeristisch centrum te maken, hét voorbeeld van ecotoerisme in Vlaanderen.

Sfeerbeelden vindt u hier

Bekijk hier ook het filmpje van de opening.

 

 

Copyright © 2009 Briccone