MILIEU-AKTIE GROEP MENEN

 
Persconferentie 11/01/10

Op maandag 11 januarie hield de MAG-Menen een persconferentie waarin we enkele nieuwigheden voor 2010 voorstelden. Hierbij een kort overzicht.

1) Omdat de vervuiling van/in Menen niet beperkt blijft tot onze eigen achtertuinen gaat de MAG uitbreiden. We zijn volop bezig met de vertaling van onze website naar het Frans en leggen intussen ook de nodige contacten met organisaties in Frankrijk en vooral Halluin om gezamenlijk grensoverschrijdende problemen aan te pakken. Voor onze confrators uit Halluin gaan we dan door het leven als Groupe d'Action Enviromentalle de Menin-Halluin.

2) De MAG-Menen is vereerd dat de nieuwe lokale omroep, Milieu Omroep Menen, een strijdpunt van de MAG uitkoos als eerste reportage. De gehele reportage is te downloaden via deze link. Het bestand is 200 mb groot dus het downloaden duurt wel even. Een kopie op DVD is gratis te verkrijgen bij de MAG. De reportage is af te spelen met QuickTime en iTunes.

3) De voorzitter van de MAG-Menen heeft een juridische procedure ingespand tegen de werkwijze van de firma Galloo. Deze procedure is een persoonlijk initiatief. Als organisatie kan de MAG-Menen dit niet doen. Op 9 februari is er een eerste verschijnen voor de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg in deze. Indien de overheden blijven weigeren om op te treden tegen de vervuiling van deze firma zullen ook zij gerechtelijk aansprakelijk gesteld worden op relatief korte termijn.

4) De MAG-Menen roept iedereen op om er mee voor te zorgen dat er minstens 200 jongeren van 14-15 jaar in Menen deelnemen aan het nieuwe biomonitoringsonderzoek. Wij vragen u iedereen aan te spreken met kinderen van die leeftijd. 

Copyright 2009 Briccone